Нардеп Лещенко хоче перетворити Київ на хаб вільних журналістів

Нардеп Лещенко хоче перетворити Київ на хаб вільних журналістів

Укрінформ
Депутат Верховної Ради України Сергій Лещенко вважає, що Київ цілком міг би стати центром для роботи журналістів, які зазнають переслідувань у своїх країнах на пострадянському просторі.

Такими думками нардеп від Блоку Петра Порошенка поділився з кореспондентом Укрінформу у ФРН.

«Хорошим проектом технічної допомоги з боку західних країн було б, якби Київ став хабом для вільних голосів для країн, які наразі страждають від авторитаризму, зокрема, Росії, Білорусі, Казахстану, Середньої Азії», - розповів Лещенко, додавши, що вони обговорювали цю ідею з нардепом Мустафою Найємом.

Обидва народні обранці беруть участь у діалозі українських, грузинських, російських і німецьких інтелектуалів, що проходить у Берліні.

Лещенко хотів би, щоб Київ став «прообразом Мюнхена часів «залізної завіси», коли у цьому місті знаходилася редакція «Радіо Свобода», і звідти лунали усі вільні голоси». Так і в Київ, миролюбне, дружнє місто, могли б приїжджати журналісти, які не мають можливості вільно висловлювати свою думку, скажімо, у Росії, вважає він. Аби ці журналісти «могли знайти застосування своїм навичкам і водночас робити корисну справу для своїх країн, перебуваючи у безпеці».

До того ж, додає нардеп, це підтримувало б і українську журналістику на належному рівні, «оскільки був би постійний приплив нових кадрів, які розширювали б діапазон, тематики».

Крім того, відзначає Лещенко, «ця ініціатива також дозволила б позначити Україну на карті пострадянського простору як лідера і з свободи слова, і з геополітичного проєвропейського вектора».

Лещенко підкреслює, що він і його соратники намагаються «донести ідею через різних людей, у тому числі і до відповідальних осіб у Держдепартаменті США, аби Київ отримав таку допомогу».

«Часто західна технічна допомога - це гроші, що виділяються західним же експертам - радникам, консультантам, які сидять у Києві просто на величезних зарплатах і пишуть звіти та рекомендації, що дуже часто «помирають» прямо на столі. Ми вважаємо, що допомога має бути більш прикладна», - підкреслив співрозмовник агентства. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-