Тука: Я стаю все більш затятим прихильником диктатури

Тука: Я стаю все більш затятим прихильником диктатури

Укрінформ
Голова Луганської військово-цивільної обласної адміністрації Георгій Тука вважає, що Україні для реальних змін необхідна диктатура із забороною всіх політичних партій.

Про це він заявив в інтерв'ю інтернет-виданню "Мир".

"Нашій країні потрібен де Голль, Піночет або Сомоса... Тобто — вольова людина, у якої є конкретна мета і розуміння, як до цієї мети дійти. І першим кроком має стати заборона діяльності всіх політичних партій в країні. ...з кожним днем я стаю все більш затятим прихильником не демократії, а диктатури... Хоча б на якийсь певний період, років на десять", - сказав він.

За словами Туки, переважна більшість партій побудовані не на ідеології, а на ідеї збагачення та лобіювання власних інтересів. "Чесно кажучи, я навіть не знаю, чи є у нас по-справжньому ідеологічні партії, тому що все одно в підсумку все впирається у фінанси. І прикладів того, як "ідеологічні" стають "кишеньковими" — вздовж і впоперек. На превеликий жаль. Система, яку нам так і не вдалося перемогти на Майдані, останні п'ятнадцять років, крок за кроком впроваджувала такі механізми, щоб брати участь у виборах могли тільки дуже добре фінансово забезпечені люди і політичні сили. Вся наша державна система прописана під "грошові мішки", - підкреслив він.

Луганський губернатор заявив, що не бачить в країні політсили, здатної поставити інтереси країни вище власних, до чого закликав, зокрема, віце-президент США Джозеф Байден під час недавнього візиту в Україну. Тука також вважає неправильним використовувати термін "політична еліта". "Яка ж це еліта? Мене вже довгі роки коробить від словосполучення "українська політична еліта". Еліта — за словником – це "обрані", "кращі"... А у нас – це потолоч авантюристів, хабарників і пройдисвітів", - вважає він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-