У Польщі розповіли, про що Дуда говоритиме з Порошенком

У Польщі розповіли, про що Дуда говоритиме з Порошенком

Ексклюзив
Укрінформ
Основними темами переговорів президентів України і Польщі 14-15 грудня у Києві будуть ситуація на Донбасі й інтенсифікація двосторонніх контактів на найвищому рівні.

Про це в коментарі власному кореспондентові Укрінформу у Варшаві заявив речник президента Польщі Марек Магеровський.

“Ці переговори в основному стосуватимуться ситуації на сході України, на Донбасі. Пан Президент висловить занепокоєння з приводу того, що там все ще тривають бойові дії різної інтенсивності. Чітко видно, що Мінські домовленості реалізовуються не повністю”,- повідомив Магеровський.

Він підкреслив, що Дуда під час переговорів висловить підтримку діям Президента України Петра Порошенка і глави уряду Арсенія Яценюка щодо врегулювання кризи на сході України.

Магеровський підкреслив, що позиція глави Польщі Анджея Дуди щодо санкцій проти Росії є однозначною і її він має намір донести Президенту України під час візиту до Києва. “Санкції треба продовжувати, оскільки Москва і проросійські сепаратисти не дотримуються Мінських домовленостей”,- констатував речник президента РП.

Він також повідомив, що в рамках нових ініціатив Дуда пропонуватиме Порошенку інтенсифікувати двосторонні контакти на рівні канцелярій президентів обох країн.

“Ми хотіли б поглибити співпрацю між представниками канцелярій президентів України і Польщі. Це буде однією з тем розмови”,- поінформував Магеровський.

Речник президента РП зазначив, що у перший день візиту до Києва у понеділок ввечері Дуда відвідає меморіальний комплекс “Биківнянські могили”, де вшанує пам’ять жертв сталінського терору. Наступного дня, 15 грудня, він проведе переговори з Петром Порошенком, Арсенієм Яценюком, а також Головою Верховної Ради України Володимиром Гройсманом. У Посольстві Польщі в Києві Дуда також планує зустрітися з групою українських студентів. Під час візиту Президента Польщі до Києва його супроводжуватиме перша леді Агата Корнхаузер-Дуда.

Це буде перший візит Дуди до в Україну після обрання президентом Польщі у травні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-