Клімкін в ООН: від обсягів російської брехні факти не зміняться

Клімкін в ООН: від обсягів російської брехні факти не зміняться

Укрінформ
Доповіді офіційних представників ООН і ОБСЄ, факти на місцях та, зрештою, російські військовополонені спростовують брехливі заяви РФ, що вона не є стороною конфлікту в Україні.

Про це заявив у п'ятницю під час засідання РБ ООН у Нью-Йорку глава МЗС України Павло Клімкін, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Зараз ви чули від російського представника, що Росія не є стороною конфлікту. Продовжуються заяви, що це внутрішній конфлікт, і знову Росія каже, що російські військові там перебувають у відпустці", - зазначив Клімкін у відповідь на промову постпреда РФ при ООН Віталія Чуркіна.

У цьому зв'язку міністр заявив, що тільки минулого тижня Україна обміняла російського майора на одного зі своїх полонених. "Звичайно, Росія може сказати, що Елвіс Преслі живий, але обсяг її брехні не здатен змінити факти", - підкреслив український міністр.

Він також зауважив, що чотири доповідачі з ООН і ОБСЄ, які виступили під час засідання РБ ООН в п'ятницю, спростували всі тези росіян про непричетність до конфлікту в Україні. "Питання в тому, чи проживає російська сторона в паралельній реальності? Моя відповідь – ні, пропаганда продовжується. А причина в тому, що російська сторона хотіла би, щоб Донбас і Україна були російськими", - наголосив глава українського МЗС.

Обговорюючи заяви Москви щодо реалізації мінських домовленостей, Клімкін зауважив, що досягнення миру пов'язане з мотивацією. "Миру можна добитися тільки якщо його хотіти. Україна хоче миру, оскільки це наша можливість і наш шанс на виживання. Чи має таку мотивацію Росія – питання залишається відкритим", - сказав він.

Замість цього Росія та підтримувані нею незаконні збройні формування не відмовляються від провокацій та масових обстрілів, ховають важку зброю в заборонених для цього районах, блокують доступ СММ, стопорять обмін військовополоненим. Вони також ставлять палки в колеса діяльності міжнародних гуманітарних організацій в регіоні, а потім заявляють про гуманітарну кризу в районах конфлікту. "І звичайно ж, Росія продовжує ротацію та підкріплення військових підрозділів на окупованих територіях Донбасу", - наголосив міністр закордонних справ України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-