Варшава засудила кримський вояж свого євродепутата

Варшава засудила кримський вояж свого євродепутата

Укрінформ
МЗС Польщі назвало поїздку депутата Європарламенту Януша Корвіна-Мікке в окупований Крим "дуже безвідповідальною".

Про це йдеться в заяві МЗС Польщі у відповідь на інформаційний запит Укрінформу.

"Міністерство закордонних справ Польщі визнає поведінку громадянина Польщі, члена Європарламенту Януша Корвіна-Мікке, який відвідав Автономну Республіку Крим без отримання на це відповідної згоди від влади України, дуже безвідповідальною. Одночасно з цим МЗС відкидає будь-які спроби представити згадану поїздку як дії, які мають на меті показати громадській думці реальну ситуацію жителів півострова", - йдеться у заяві польського зовнішньополітичного відомства.

Як підкреслює міністерство, Польща разом з ЄС і значною частиною міжнародної спільноти не визнає російської анексії Криму і рішуче відмежовується від усіляких дій і заяв, які мають ознаки узаконення актів порушення Росією міжнародного права і територіальної цілісності України.

В МЗС Польщі нагадали, що Європарламент рішуче засудив анексію Росією Криму, який у світлі міжнародного права залишається частиною України.

В польському зовнішньополітичному відомстві також нагадали, що всі громадяни країни зобов’язані дотримуватися правил перебування іноземців на території України.

Нагадаємо, скандальний депутат Європарламенту, лідер партії KORWiN Корвін-Мікке написав два дні тому у Фейсбуці, що він прибув до Криму, аби оцінити реальну ситуацію на півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-