У НАБУ пояснили, чому результати роботи будуть не скоро

У НАБУ пояснили, чому результати роботи будуть не скоро

Укрінформ
В суспільстві існують дуже великі очікування від роботи антикорупційного бюро, але перші результати будуть не раніше ніж за півроку.

Про це сказав під час круглого столу радник директора Національного антикорупційного бюро Йосиф Зісельс.

"Я бачу початок якихось результатів не раніше ніж через півроку. Тільки з 1 грудня розпочалася реальна передача справ із Генеральної прокуратури, і правознавці знають, що у нас створився певний вакуум: прокуратура вже не могла розслідувати ці справи, а бюро ще не могло розпочинати ці справи", - сказав Зісельс.

За його словами, зараз в єдиному реєстрі зареєстровано лише 5 справ, а загалом, за різними оцінками, їх налічується 4 тисячі томів. Проблеми і труднощі, на думку Зісельса, зумовлені не тільки недосконалістю законодавства загалом, а є скоріше наслідком тотальної неповаги до закону, що формувалося в суспільстві протягом століть і лежить в ментальній площині.

"Ми не можемо так швидко долати проблеми, які століттями накопичувалися в нашій ментальності. І про це також треба казати правду", - сказав Зісельс.

Він зазначив, що незважаючи на результати роботи антикорупційного бюро та антикорупційної прокуратури, громадянське суспільство, парламент, інші інституції також несуть відповідальність за корупцію в державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-