Скандал із вакцинацією: у МОЗ побачили

Скандал із вакцинацією: у МОЗ побачили "елемент гібридної війни"

Укрінформ
Заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець не виключає, що спекуляції на смертях дітей, які співпали в часові з вакцинацією, і пов'язування їх з якістю вакцини проти поліомієліту, можуть бути елементами гібридної війни.

Про це він заявив на брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Смерті дітей, які співпали в часі після вакцинації, ніякого відношення до вакцини не мають. Це політичні спекуляції. Я не політик і не хочу ним бути, але такого рівня спекуляції також призводять до зниження рівня безпеки країни. Я не виключаю, що це є елементом гібридної війни, яке зараз ведеться проти України", - сказав Перегінець.

Він зазначив, що подібні спекуляції на темі вакцинації були і раніше, тепер до них підключаються люди, які "робили ті самі спекуляції у 2008 році, переслідуючи свої політичні цілі".

З погляду на це, зазначив посадовець, він як громадянин України, як людина, яка відповідає в даному разі за захист здоров'я дітей, закликатиме державні органи, які відповідають за безпеку країни, звернути увагу на це як на елемент гібридної війни, оскільки в даному питанні мова йде "про безпеку країни без перебільшення".

За словами посадовця, наразі склалася така ситуація, коли ми маємо на одній руці "цинізм і недалекоглядність", а з іншого боку потребу у вакцинації і наявність ресурсів, які наразі є доступними завдяки гуманітарній допомозі. "Питання: як збалансувати інтереси батьків, дітей і держави проти інтересів людей, які закидають цю інформацію, ніяким чином за неї не відповідаючи", - зазначив Перегінець.

Він висловив надію, що ситуація 2008 року не повториться і ті люди цього разу відповідатимуть за свою інформацію.

"Ми повинні чітко стояти на позиціях захисту інтересів країни, а не інтересів якихось регіональних експертів, які ховаються переважно за фейсбук-сторінками, за третьосортними виданнями, щоб досягти якихось своїх політичних, економічних та індивідуальних цілей", - резюмував посадовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-