Рада відкрилася. Спробує прийняти закон про держслужбу

Рада відкрилася. Спробує прийняти закон про держслужбу

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман відкрив засідання парламенту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в сесійній залі зареєструвалося 340 народних депутатів.

За словами спікера, одним з найголовніших питань сьогоднішнього засідання є друге читання нового закону про державну службу.

"Цей закон дасть можливість за певний період часу підготувати професійний корпус державної служби, який буде здатен вирішувати завдання і забезпечувати розвиток нашої держави. Тому я всіх хочу закликати сьогодні ухвалити цей закон і в цьому питанні майже 10-річної історії поставити крапку", - підкреслив Голова ВР.

Крім того, народні депутати планують припинити повноваження окремих народних депутатів. Нагадаємо, заяви про складення депутатських мандатів написали В'ячеслав Атрошенко, Борис Філатов, Злата Огнєвіч та Микола Мартиненко.

На розгляд ВР також винесено законопроекти про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг й президентський законопроект про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, питного водопостачання та водовідведення.

До розгляду в першому читанні винесено законопроекти про внесення змін до закону "Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків", про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних, про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо стабілізаційного (резервного) енергетичного фонду, про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо користування нафтогазоносними надрами.

Водночас у другому читанні народні депутати розглянуть законопроекти про внесення змін до Митного і Податкового кодексів щодо модернізації Бортницької станції очистки стічних вод; про внесення змін до закону "Про державне оборонне замовлення"; про внесення змін до закону "Про громадянство України" щодо встановлення спрощеного порядку при прийнятті до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, які проходять службу у ЗСУ.

Для повторного розгляду з пропозиціями Президента винесено законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв'язку з прийняттям закону "Про Національну поліцію", а для повернення до розгляду раніше не підтриманого питання народним депутатам запропоновано проект закону про внесення змін до закону "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" щодо вдосконалення законодавства про тимчасово окуповані території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-