Порошенко наклав вето на закон про Нацполіцію - нардеп

Порошенко наклав вето на закон про Нацполіцію - нардеп

Укрінформ
Депутат Верховної Ради від фракції «Народний фронт» Антон Геращенко заявляє, що Президент Петро Порошенко наклав вето на законопроект №3225, який регулює заміну слова «міліція» на «поліція» в документах.

Про це він сказав під час засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Президент України наклав вето на законопроект №3225, прийнятий ВР на початку листопада, яким регулюється заміна слова «міліція» на слово «поліція» та ряд інших доповнень. Через те, що цей закон ще не підписаний, не набув чинності, неможливе повноцінне функціонування Нацполіції. З огляду на терміновість цього питання прошу колег підтримати і розглянути питання про вето Президента, підтримати пропозиції Президента для того, щоб ми могли завтра винести законопроект у залу і проголосувати в цілому, і щоб його було якнайшвидше підписано», - сказав Геращенко.

Він пояснив, що дане рішення було прийнято Президентом сьогодні вранці і що відповідні документи ще не підготовлені, та запевнив, що вето Президента повністю узгоджено з урядом, і, зокрема, міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. У цьому зв'язку він закликав колег прийняти рішення про рекомендації парламенту ухвалити законопроект №3225 з пропозиціями Президента в цілому у четвер, пояснивши це тим, що органи Національної поліції без цього не зможуть повною мірою виконувати свої функції.

Пропозицію Геращенка було поставлено на голосування, але не було підтримано комітетом: 6 членів проголосували проти, 2 - «за», 3 - утримались.

«Там два моменти: Президент пропонує іншу процедуру закриття та відкриття ОРД (оперативно-розшукової діяльності. - Ред.) між міліцією та поліцією. Друге - по процедурі того, як визначати номенклатуру навчання у вишах МВС. Він вважає, що з ним треба узгоджувати номенклатуру підготовки військовослужбовців для Нацгвардії, а в проекті, який був, номенклатура визначалась міністром», - пояснив Геращенко кореспондентові Укрінформу, які пункти поданого законопроекту не сподобалися Президенту, через що він вирішив накласти на нього вето.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-