Пайфер розповів, як треба сприймати меседжі віце-президента США

Пайфер розповів, як треба сприймати меседжі віце-президента США

Укрінформ
Віце-президент США Джо Байден під час візиту до Києва озвучив очікування цивілізованого світу від України, які вона має оправдати. Якщо ж ні – українська влада ризикує втратити як протекцію Заходу, так і підтримку власного електорату.

Таку оцінку висловив в ексклюзивному коментарі Укрінформу посол США в Україні (1998-2000 рр.), нині старший науковий співробітник Інституту Брукінгса Стівен Пайфер.

"Я вважаю, що віце-президент Байден у Києві дав дуже чіткий сигнал: у ситуації, коли Україна протистоїть російської агресії, вона мусить добитися ще більш швидкого прогресу в економічних реформах і в боротьбі з корупцією", - зауважив експерт.

Він пояснив, що це "вимагає від уряду запровадження жорстких рішень, а від політичних лідерів – уникнення спокуси популістської політики".

Чи матимуть меседжі віце-президента бажаний ефект, буде видно вже невдовзі, вважає екс-посол США в Україні.

Якщо ж українська влада не досягне успіху в реформах, передусім, у боротьбі з корупцією, рівень довіри Заходу до неї знизиться, а всередині країни зростатимуть невдоволення.

"Внутрішня підтримка зійде нанівець, а деякі країни на Заході можуть почати ставити запитання, чи має взагалі сенс забезпечувати той же рівень підтримки для Києва?"- пояснив Стівен Пайфер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-