Байден не бачить для Донбасу іншого шляху, ніж повернення до України

Байден не бачить для Донбасу іншого шляху, ніж повернення до України

Оновлено
Укрінформ
Віце-президент США Джозеф Байден закликав людей Донбасу обрати майбутнє з Україною.

Про це віце-президент США заявив під час свого виступу у сесійній залі Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу прямо звернутися до людей Донбасу: у вас є альтернатива - продовжувати жити під впливом сепаратистських бандитських злочинців, які відмовляються від гуманітарної допомоги, які не допускають до себе такі організації, як "Лікарі без кордонів". Це не те майбутнє, якого хочуть українці для своїх дітей. Саме тому необхідна повна імплементація Мінських домовленостей та проведення дійсно вільних справедливих виборів", - зазначив Байден.

Він висловив переконання у тому, що чесні і вільні вибори засвідчать, що українці Донбасу хочуть залишитися у складі України. 

Віце-президент США також наголосив на тому, що вибори на Донбасі повинні відбутися згідно з українським законодавством та під наглядом місії ОБСЄ.

"Українські політичні партії повинні мати право конкурувати на виборах. Має бути забезпечена безперешкодна робота місії спостерігачів за виборами ОБСЄ. Переселенці з Донбасу, які живуть в інших місцях країни, повинні мати надані права для участі у виборах", - сказав Байден.

Він також зазначив, що вся зброя повинна бути вилучена і передана під контроль ОБСЄ.

"Якщо Росія це зробить, зробить свою частину зобов'язань, тоді ви повинні виконати свої зобов'язання. Тому що це може забезпечити вам вирішення конфлікту, а також відновлення суверенітету над своєю територією", - додав віце-президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-