Шушкевич: Для Гітлера внутрішній ворог - євреї, для Путіна - опозиція

Шушкевич: Для Гітлера внутрішній ворог - євреї, для Путіна - опозиція

Ексклюзив
Укрінформ
Путін, як і Гітлер, при мілітаризації Німеччини визначив двох обов'язкових для кожного диктатора ворогів - внутрішнього і зовнішнього. На роль останнього для Москви зараз обрані США, які нібито хочуть наступати на Росію.

Таким баченням в інтерв'ю Укрінформу поділився колишній голова Верховної Ради Білорусі Станіслав Шушкевич.

"Гітлер відразу визначив 2 ворогів. Наші внутрішні вороги - це євреї, які оббирають нас, і ми повинні з ними покінчити. Наші зовнішні вороги - це французи, які принизили нас, завдяки тому, що їм всі допомагали. І ось цей підйом мілітаристичної Німеччини будувався на цьому. І зараз Путін робить те саме: зовнішній ворог - це американці, які українськими руками, кримськими руками та іншими хочуть наступати на Росію. А внутрішній ворог - це опозиція, Навальний та інші", - зазначив Шушкевич.

Він звернув увагу, що в даному контексті путінська ідеологія подібна до радянської: "Точно так, як і за радянських часів: ми маємо капіталістичне оточення, вороже нам. Тобто був зовнішній ворог. Ну а всередині це всі ті, які не підкорялися, яких садили в ГУЛАГи, у в'язниці тощо".

За словами віце-спікера, росіянам насаджується антиамериканська філософія. "Мовляв, американці хочуть нас підкорити, пригноблювати і завоювати. Мовляв, всю Європу вони підпорядкували собі, і ось зараз вони хочуть нав'язати нам своє. А у Росії особлива стать: вони не хочуть бути проамериканськими, не хочуть бути американськими рабами. І ось ця дурна філософія, яка нав'язана більшості населення, на жаль, працює", - констатував Шушкевич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-