Дачич пояснив, чому провалилися ключові резолюції ОБСЄ

Дачич пояснив, чому провалилися ключові резолюції ОБСЄ

Укрінформ
Спільні резолюції ОБСЄ щодо України та кризи біженців було заблоковано незгодою між представниками різних країн під час зустрічі Ради міністрів організації цього тижня.

Про це заявив міністр закордонних справ Сербії, яка головує в ОБСЄ у 2015 році, Івіца Дачич, повідомляє "Німецька хвиля"

Дачич заявив у суботу, 5 грудня, що представники України та Росії не змогли досягти згоди щодо резолюції з питання врегулювання конфлікту на Донбасі. Крім цього, декілька країн, за його словами, висловили незгоду з деякими формулюваннями турецької сторони в резолюції щодо кризи біженців, які масово рухаються в напрямку Західної Європи.

"Ми бачимо, як важко досягти компромісу", - сказав Дачич.

Він додав, що і після 40 років по створенні ОБСЄ, в організації лишається чимало протиріч між членами.

3 2016 року головування в ОБСЄ переймає Німеччина. Німецькі правозахисники закликають уряд ФРН із початком головування в ОБСЄ здійснювати більше миротворчих заходів у країнах-членах організації, зокрема приділяти більше уваги Криму.

Як повідомляв Укрінформ, Росія на засіданні Ради міністрів ОБСЄ у Белграді заблокувала низку документів, серед яких і декларація щодо діяльності Спеціальної моніторингової місії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-