Німеччина у 2016 році впритул займеться Донбасом – Штайнмайєр

Німеччина у 2016 році впритул займеться Донбасом – Штайнмайєр

Укрінформ
Німеччина в якості голови ОБСЄ наступного року буде приділяти пильну увагу розв'язанню збройного конфлікту на сході України.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр, виступаючи на закритті зустрічі Ради міністрів ОБСЄ в Белграді у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Німеччина на посаді голови буде впритул займатися розв'язанням конфліктів – у першу чергу, в Україні, а також на всьому просторі ОБСЄ", - запевнив Штайнмайєр.

При цьому глава МЗС ФРН висловив "незадоволеність станом українського врегулювання", для імплементації якого в рамках Мінського процесу Німеччина і ОБСЄ продовжують докладати зусилля, хоча "це непросто".

Штайнмайер закликав надати ОБСЄ у 2016 році "солідний бюджет" для того, щоб організація могла швидше і ефективніше здійснювати планування, чого їй не вистачало останнім часом.

За його словами, належить більш предметно говорити про скорочення військових ризиків, тому що інструменти прозорості та довіри зможуть краще запобігати кризам, якщо будуть модернізовані. Глава німецького МЗС попросив колег бути готовими до діалогу і компромісів у 2016 році".

Міністр назвав ім'я спецпредставника на період головування Берліна в ОБСЄ. Ним буде Гернот Ерлер, член комітету у закордонних справах бундестагу, уповноважений уряду ФРН з питань співпраці з РФ, країнами Центральної Азії та Східного партнерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-