Порошенко: НАТО - орієнтир для воєнної реформи

Порошенко: НАТО - орієнтир для воєнної реформи

Укрінформ
Нова воєнна доктрина України ставить завдання забезпечити повну сумісність ЗСУ з силами НАТО, таким чином орієнтир на Атлантику є ключовим елементом воєнної реформи.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час урочистостей з нагоди 24-ї річниці Збройних Сил України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дозвольте нагадати вам, що нова воєнна доктрина ставить завдання до 2020 року забезпечити повну сумісність Збройних Сил України з відповідними силами держав-членів НАТО. Це потрібно тому, що ми плануємо після досягнення нами критеріїв членства отримати перспективу членства і впевнено розраховуємо, що так само буде продемонстрована готовність нашими партнерами прийняти Україну. Орієнтир на Атлантику є ключовим у цій воєнній реформі. До пріоритетів розвитку національного війська віднесено досягнення взаємосумісності з силами і засобами Збройних сил країн Альянсу", - сказав Порошенко.

Так, за словами Президента, зміни у військовому бюджеті України наближають структуру оборонного бюджету до стандартів НАТО, повністю кореспондуються з проектом реформи сектору національної безпеки і оборони, який підготовлений і зараз проходить останнє погодження у Міноборони.

Водночас, як підкреслив Порошенко, робота з переведення системи забезпечення військ на стандарти НАТО уже почалася. Наприклад, на сьогодні в оборонному відомстві за стандартами Альянсу розроблено 32 технічних умови предметів речового забезпечення ЗСУ. У взаємодії зі спеціалістами країн-членів НАТО розроблено також доктрину логістичного забезпечення ЗСУ.

"На жаль, Україна не змогла наприкінці минулого десятиріччя проскочити у відкриті двері НАТО. І Альянс у цій поточній безпековій ситуації не є де-юре офіційно союзником, але де-факто - це наш головний партнер у забезпеченні національної безпеки", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-