Венеціанська комісія дорікнула Україні: зволікаєте з реформою Конституції

Венеціанська комісія дорікнула Україні: зволікаєте з реформою Конституції

Укрінформ
Венеціанська комісія повністю підтримує прийняття Україною змін до Конституції в частині реформування судової гілки влади та децентралізації, хоча процес і відбувається з великим запізненням.

Про це заявив Президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо у відеозверненні, продемонстрованому на конференції «Конституційна реформа в Україні. Досягнення та перспективи», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми з боку Венеціанської комісії дуже раді, що, після багатьох років невдалих спроб, ми нарешті підійшли до цього моменту. Прийняття цих змін відбувається із великим запізненням, і це лише перший крок у процесі реформування», - зазначив він.

За його словами, прийняття змін до Конституції в частині децентралізації дасть змогу Україні відійти від радянської спадщини у вигляді централізованої системи влади, а зміни у частині правосуддя значно зменшать політичний вплив на суддів.

Букіккіо підкреслив, що без «всеосяжної реформи судової системи боротьба з корупцією не матиме успіху».

Водночас голова Конституційного суду Грузії, член Європейської комісії за демократію через право Венеціанської комісії Георгій Папуашвілі наголосив, що реформи в Україні необхідно робити «швидко, але обережно».

«Треба показати світу, що Україна готова проводити всеохоплюючі реформи, які відповідають європейським стандартам», - додав Папуашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-