Російські дрони полетіли з Донбасу в Сирію

Російські дрони полетіли з Донбасу в Сирію

Укрінформ
Російські безпілотники наразі практично припинили шпигувати в небі над Донбасом, що, можливо, пов’язано з потребою їх задіянння в Сирії в інтересах російських військ.

Про це Укрінформу повідомили в ексклюзивному коментарі в Головному управлінні розвідки МОУ.

"Протягом останнього часу практично припинені розвідувальні польоти БПЛА в зоні конфлікту на Сході України, що може бути пов’язано з їх задіянням в інтересах російських військ на сирійській території", - йдеться у коментарі.

У розвідці також стверджують, що з набуттям оперативної готовності 1 та 2 армійських корпусів російських окупаційних військ (сформовані на території т.з. "ДНР" та "ЛНР" відповідно) здійснюється "часткове відведення штатних підрозділів інших з’єднань ЗС РФ до місць постійної дислокації".

"За рахунок цього Росія намагається уникнути звинувачень у невиконанні нею Мінських домовленостей, знижує навантаження на свої збройні сили, а також вивільняє ресурси для дій у Сирії", - переконані в ГУР.

Поруч з цим, російська сторона активізувала інформаційні заходи зі звинувачення України у порушеннях Мінських домовленостей, а також нібито провокуванні нею "напруженості в зоні конфлікту та підготовці до проведення наступальних дій проти “ДНР” і “ЛНР”. Згідно з розвідкою, саме цим противник обрунтовує посилення своїх заходів військової діяльності на окупованих територіях України.

Повний коментар ГУР з приводу розвитку ситуації у зоні АТО читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-