Замість

Замість "міністерських" держкомпаній Прем'єр хоче сім холдингів

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк наполягає на виведенні державних підприємств із підпорядкування міністерств і формуванні на їх основі семи держхолдингів з корпоративним управлінням.

Про це він заявив на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я буду пропонувати всім членам уряду вивести всі державні компанії з-під управління міністерств і міністрів", - сказав Яценюк.

За його словами, це одна з ключових реформ у системі управління державною власністю.

"Виведені компанії мають сформувати сім державних холдингів, які будуть управлятися незалежними директорами через призначення на відкритому конкурсі за участю наших міжнародних партнерів", - підкреслив Яценюк.

Прикладами успішної корпоратизації і управління державної власності прем'єр назвав ПАТ "Українська залізниця" та НАК "Нафтогаз України".

Нагадаємо, Кабінет міністрів у жовтні на вимогу кредиторів ухвалив план реформування корпоративного управління, що має стати одним із ключових кроків у перетворенні "Нафтогазу". Цей план передбачає прийняття ряду нормативних актів. Одним з найважливіших наслідків реформи повинне стати створення повноцінної Наглядової ради директорів, яка складатиметься як безпосередньо з директорів компанії, так і з представників уряду, які здійснюватимуть контроль за всією діяльністю компанії. Повне реформування "Нафтогазу" має бути завершене до квітня 2017 року.

"Укрзалізниця" запрацювала у форматі публічного акціонерного товариства з 1 грудня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-