Клімкін розповів Могеріні про нову хвилю збройних провокацій на Донбасі

Клімкін розповів Могеріні про нову хвилю збройних провокацій на Донбасі

Укрінформ
У вівторок, 1 грудня, у рамках візиту до Брюсселя міністра закордонних справ України Павла Клімкіна відбулася його зустріч з високим представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Могеріні.

Про це повідомляє департамент політики і комунікацій МЗС.

"Сторони обговорили розвиток ситуації на Донбасі та стан імплементації Мінських домовленостей. П.Клімкін поінформував очільницю ЄСЗД про нову хвилю ескалації напруженості на Донбасі, у т.ч. численні збройні провокації з боку підтримуваних РФ незаконних збройних формувань з використанням важких озброєнь, що мали бути відведені відповідно до Мінських угод", - йдеться в повідомленні.

Клімкін відзначив важливість забезпечення більш широкої міжнародної присутності на Донбасі та наголосив, що обмежувальні заходи ЄС проти Росії мають бути продовжені до повного виконання Мінських домовленостей.

Також Клімкін та Могеріні обговорили тристоронні консультації у форматі Україна-ЄС-РФ щодо імплементації поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, які проходять в Брюсселі, та підтвердили спільну позицію щодо безальтернативності початку застосування положень про ЗВТ з 1 січня 2016 року.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено ходу виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-