Холодницький чекає пропозицій щодо своїх заступників

Холодницький чекає пропозицій щодо своїх заступників

Укрінформ
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький думає, що до четверга він зможе познайомитися з кандидатами на посаду свого заступника.

Про це він сказав на брифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Сподіваюсь, що найближчим часом мені запропонують три кандидатури на посаду заступника. На жаль, через об'єктивні причини цього поки що не сталося, але, думаю, що імена цих кандидатів я дізнаюся в четвер. Ми обираємо з тих людей, яких нам пропонує комісія. Тому я зараз не можу спрогнозувати, кого мені запропонують на посаду заступника чи першого заступника. Всього Спеціалізована антикорупційна прокуратура налічує 52 посади. З них 11 - це адміністративні посади. Я зараз чекаю на пропозиції комісії, щоб укомплектувати керівний склад", - зазначив Холодницький.

Зарплатою, за його словами, працівники антикорупційної прокуратури ображені не будуть. "У законодавстві вказана чітка норма, що посадовий оклад прокурора антикорупційної прокуратури повинен бути не меншим посадового окладу керівника відділу центрального апарату Національного  антикорупційного бюро. В середньому зарплата працівників складатиме 30 тисяч гривень на місяць. Інакше у людей не буде стимулу. Не можна ефективно боротися з корупцією, отримуючи зарплату 100 чи 200 доларів", - сказав Холодницький. 

При цьому він додав, що законодавство виписане таким чином, що ні Генеральний прокурор, ні інші представники ГПУ не можуть впливати на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

"Закон виписаний так, що ні Генеральний прокурор, ні будь-які інші працівники Генеральної прокуратури не можуть впливати на працівників антикорупційної прокуратури і давати їм жодних вказівок з приводу їхньої прокурорської діяльності", - сказав він.

Холодницький запевнив, що проходив конкурс для того, щоб прокуратура запрацювала "у правильному ключі і показала реальні якісні результати".

Нагадаємо, 30 листопада 2015 року генеральний прокурор України Віктор Шокін своїм наказом призначив на посаду заступника Генерального прокурора України - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-