Росія не піде війною через кримський блекаут - експерт

Росія не піде війною через кримський блекаут - експерт

Укрінформ
Силова реакція Росії на блокаду Криму, зокрема, енергетичну, малоймовірна: наразі в окупантів недостатньо сил та засобів для створення так званого сухопутного коридору від Маріуполя і до Перекопського перешийка. 

Таку думку на прес-конференції в Укрінформі висловив військовий експерт Роман Машовець. 

"Навіть враховуючи ті засоби і сили, що є у Криму і на Маріупольському напрямку та північніше Волновахи, мені здається, що їх недостатньо, щоб провести військову операцію зі створення сухопутного коридору", - заявив експерт.

За словами Машовця, в разі силової реакції РФ театр бойових дій може розширитися від Маріуполя до Перекопського перешийка. "Тобто, кінцевою метою такого наступу чи акції має бути створення цієї сухопутної ділянки, від Маріуполя до перешийка", - зазначив він.

Водночас експерт вказав, що такий наступ з тактичної точки зору передбачає не лише відстань від Маріуполя до перешийка, "а ще й углиб від передового краю, углиб України". А для цього вже потрібна велика кількість сил та засобів, чого наразі в окупантів немає, стверджує Машовець. 

У свою чергу соціальний психолог Олег Покальчук вказав на те, що не виключає проведення Росією "диверсій у відповідь" на території України. За його словами, як і відключення електроенергії мало знаковий, ідеологічний характер, так і можливі диверсії можуть мати саме такий характер. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-