У ЄС переважно

У ЄС переважно "за" безвізовий режим для України – дослідження

Укрінформ
Країни Євросоюзу переважно підтримують скасування для громадян України візових вимог для короткострокових подорожей.

Про це йдеться у результатах дослідження «Шанси України на отримання безвізового режиму з ЄС» громадянської ініціативи «Європа без бар’єрів», представленому у вівторок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Загальний висновок: ЄС готовий підтримати безвізовий режим для України у разі імплементації всіх технічних критеріїв Плану дій з візової лібералізації», - йдеться у дослідженні, в ході якого опитано дипломатів, урядовців і представників неурядових організацій країн-членів ЄС.

Серед країн, які найбільше підтримують скасування візового режиму для України, називають Словаччину, Литву, Польщу та Угорщину. Нейтральне ставлення до цього рішення в Італії, Німеччині, Чехії, Нідерландах, а також у Швеції.

«Представники Франції відмовилися обговорювати це питання», - зазначається у дослідженні.

Як дослідили експерти, серед проблем, що найбільше турбують європейців у процесі скасування візового режиму для українських громадян, - проведення реформ в Україні, боротьба з корупцією, відсутність прогресу в протидії у відмиванні грошей, викоренення організованої злочинності.

Серед питань, якими найменше занепокоєні у Європі, - військовий конфлікт на сході України, можливе зростання кількості шукачів притулку з України, потенційне зростання кількості українських трудових мігрантів.

«Для Європи також немає загрози з боку українців у частині міграційних потоків», - наголосила експерт Катерина Кульчицька.

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня Єврокомісія представить доповідь, у якій оцінить прогрес України у завершенні виконання Плану дій з візової лібералізації, головною метою якого є скасування візових вимог для українських громадян для короткострокових подорожей до країн ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-