Турчинов каже, що Москва готує «удари по Європі»

Турчинов каже, що Москва готує «удари по Європі»

Укрінформ
Росія створює передумови для депортації наших громадян та інфільтрації до України спеціально підготовлених антиукраїнських елементів для подальшої дестабілізації ситуації.

Про це написав Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов у своїй статті "Тероризм. Гібридна війна. Росія".

За словами Турчинова, "ефективність застосування міграційної теми в гібридній війні надихнуло Росію до зміни офіційних умов перебування громадян України в РФ. Створюються передумови для депортації наших громадян та інфільтрації до України спеціально підготовлених антиукраїнських елементів для подальшої дестабілізації ситуації. Очевидно, значна частина трудової міграції буде спрямована також до країн Євросоюзу. Таким чином, російські керманичі, особливо не приховуючи своїх намірів, прагнуть завдати додаткових міграційних ударів по Європі, а також поставити під сумнів можливість запровадження у 2016 році лібералізації візового режиму України з ЄС".

Як наголошує Турчинов у своїй статті, зараз  "Росія завдає потужних ракетно-бомбових ударів не по Європейському Союзу, а поки що по сирійських провінціях Латакія, Хама і Хомс. Але кожен вибух не тільки вбиває, а й призводить до багатотисячних хвиль біженців, які змушені тікати від смерті, залишаючи свої знищені вщент будинки".

"Таким чином Європа стала не тільки спостерігачем, але і мішенню гібридної війни, яку розв'язала Росія на континенті. Путін примусив Європу витрачати значні кошти і ресурси на вирішення міграційних проблем, масштаб яких дестабілізував ЄС. Метою було не лише відвернути увагу від українського питання. Було створено унікальні умови для проникнення до європейських країн тисяч підготовлених та озброєних терористів і носіїв радикальних течій ісламу. Своєю чергою різке зростання терористичної загрози, що значно перевищила поріг ефективного реагування європейських спецслужб та інших державних інституцій, призвело до паризької трагедії" 13 листопада 2015 року.

Повністю блог Турчинова «Тероризм. Гібридна війна. Росія» читайте тут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-