Клімкін у Брюсселі говоритиме про ЗВТ і партнерство з НАТО

Клімкін у Брюсселі говоритиме про ЗВТ і партнерство з НАТО

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час робочого візиту до Брюсселя 1-2 грудня обговорить питання європейської та євроатлантичної інтеграції держави.

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомили у дипломатичних колах.

Зокрема, у вівторок міністр закордонних справ України візьме участь у тристоронніх міністерських консультаціях Україна-ЄС-РФ щодо імплементації торговельної частини Угоди про асоціацію.

Глава зовнішньополітичного відомства України також планує провести ряд двосторонніх зустрічей, зокрема з високим представником ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федерікою Могеріні, першим віце-президентом Єврокомісії з питань кращого управління, міжінституційних відносин, верховенства права та Хартії основних прав Франсом Тіммермансом, віце-президентом ЄК з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем, єврокомісаром з питань торгівлі Сесілією Мальмстрем, єврокомісаром з питань європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоханнесом Ханом, а також з рядом міністрів закордонних справ країн ЄС.

Окрім питання підготовки до початку імплементації поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі Україна-ЄС з 1 січня 2016 року міністр планує обговорити ситуацію на Донбасі, хід виконання Мінських домовленостей, перспективи запровадження безвізового режиму з ЄС для українських громадян, питання енергетичної безпеки в Європі, взаємодію з ЄС у контексті оновленої європейської політики сусідства, а також інші актуальні міжнародні питання.

У середу, 2 грудня, Клімкін очолить українську делегацію на засіданні Комісії Україна-НАТО. Сторони обговорять погіршення безпекової ситуації на сході України у контексті подальшої ескалації спровокованої Росією кризи, відсутність результатів у мінському процесі через невиконання російською стороною і сепаратистами, яких вона підтримує, зобов’язань за мінськими угодами. Також ітиметься про результати співробітництва між Україною і НАТО з імплементацій рішень Уельського саміту Альянсу, який відбувся у вересні 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-