Турчинов: Гібридна війна Путіна розповзається по Європі

Турчинов: Гібридна війна Путіна розповзається по Європі

Укрінформ
Крим і схід України були для Путіна лише початком. Гібридна війна російського розливу починає розповзатися по Європі.

Про це написав секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов у своїй статті "Тероризм. Гібридна війна. Росія". 

Як пише Турчинов, Україна стикнулася з гібридною війною, починаючи з лютого 2014 року: "Росія майже два роки відпрацьовує на нашій країні методику ведення масштабної гібридної війни. Першим кроком була окупація збройними силами РФ Криму. Далі - війна на сході України, яку ведуть регулярні підрозділи ЗС РФ під прикриттям кримінально-сурогатних військ, так званих «ополченців»; диверсійно-терористичні дії у Києві, Харківській, Одеській та в інших областях; потужні інформаційні та кібератаки; спроби дестабілізації ситуації всередині країни, економічний та енергетичний тиск; провокування і підтримка сепаратизму та екстремістських дій радикально налаштованих сил тощо".

Але, як виявилося, наголошує Турчинов, "Крим і схід України були для Путіна лише початком. Початком, що зламав систему колективної безпеки, зруйнував європейські кордони, змінив в регіоні паритет сил. І зараз гібридна війна російського розливу починає розповзатися по Європі".

Секретар РНБО нагадує, що "нещодавно Президент Болгарії Росен Плевнелієв заявив, що Росія вже розпочала гібридну війну на Балканах для дестабілізації усієї Європи. Він звинуватив Москву у запуску масованої кібератаки на держустанови Болгарії і у збільшенні в 10 разів кількості порушень повітряного простору його країни російськими літаками. Порушення Росією повітряного простору та морських кордонів країн Балтії та Скандинавії вже нікого не дивує. Проплачені газетні та телевізійні сюжети про те, як важливо дружити з “хорошими русскими” та з брудом про Україну, нав'язливо майорять у європейських ЗМІ".

"Інформаційна експансія завжди є прелюдією до експансії військової, - наголошує Турчинов. - Нас навчили цьому Крим та Донбас. Навчили нас, але не Європу!".

Повністю блог Турчинова «Тероризм. Гібридна війна. Росія» читайте тут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-