ФСБ не пустила школярів-іноземців на олімпіаду

ФСБ не пустила школярів-іноземців на олімпіаду

Укрінформ
Федеральна служба безпеки без будь-яких пояснень заборонила всім іноземцям, які навчаються в російських школах, брати участь у своїй шкільній олімпіаді з математики та криптографії.

Як повідомляє газета «Коммерсантъ», школярів про це не попередили, тому 29 листопада декількох одинадцятикласників-іноземців не пустили до будівлі Академії ФСБ, де відбувалася олімпіада.

«Олімпіада проходила в будівлі Академії ФСБ. Охоронці взяли мій білоруський паспорт і сказали, що треба почекати, поки вирішується питання про мою участь. До будівлі мене не впустили, тому довелося стояти й чекати на вулиці, хоча був відчутний мороз», - розповів одинадцятикласник московської школи "Інтелектуал" Євген Койляк.

Як передає «Ъ», до будівлі також не впустили ще кількох школярів – четверо також виявилися іноземцями, ще декілька забули паспорти.

«Охоронці обіцяли, що ось-ось підійде дядько-організатор. У підсумку вийшли якісь люди у формі, представлятися вони не стали, але сказали, що іноземних громадян їм пускати заборонено. За їхніми словами, олімпіада проводиться тільки для росіян у зв'язку з особливим статусом Академії ФСБ», - сказав школяр.

У правилах проведення олімпіади на її офіційному сайті нічого не сказано про її особливий статус. У документі згадується лише, що "учасники зобов'язані мати при собі документ, що посвідчує особу", але не уточнюється, що це має бути лише російський паспорт.

У прес-службі Міносвіти заявили "Ъ", що перевірять цю інформацію, і підкреслили, що жодних обмежень для громадян інших країн у цьому питанні не передбачено

Фото: kaskadss.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-