Мартиненко: Складаю депутатський мандат і відмовляюся від імунітету

Мартиненко: Складаю депутатський мандат і відмовляюся від імунітету

Відео
Укрінформ
Депутат від "Народного фронту" Микола Мартиненко заявив, що складає мандат і відмовляється від імунітету через кампанію з дискредитації.

Таку обіцянку він дав в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я приймаю рішення про складання депутатських повноважень… і, таким чином, добровільно відмовляюся від депутатського імунітету", - наголосив Мартиненко.

Він звернувся до голови Верховної Ради, Регламентного комітету, до членів коаліції та до всіх депутатів, "щоб це рішення було проголосоване вже на наступному сесійному тижні".

При цьому нардеп висловив впевненість, що парламентарям вистачить голосів: "Буде 226. Я сам над цим працюватиму".  

За словами Мартиненка, це рішення прийнято у зв'язку з тим, що проти нього розгорнута "потужна дискримінаційна кампанія", замовником якої є "так звані олігархічні кола, пов'язані з Російською Федерацією". Нардеп назвав себе "мішенню, яка б'є рикошетом по уряду" та по усій владі загалом. Організатори кампанії, зазначив він, намагаються добитися відставки прозахідного уряду та проведення дострокових парламентських виборів, переможцем яких нібито стануть "проросійські сили".

Мартиненко також прокоментував повідомлення про так звану "швейцарську справу" проти нього: "Дійсно, у 2012 році, коли я був у глибокій опозиції до Януковича, з чиєїсь подачі виникла інформація на території Швейцарії про якісь фінансові операції з офшорною фірмою. Мене туди приплели. Я добровільно приїхав дати інформацію і на той час я її подав. До сьогоднішнього дня - ні допитів, ніяких звинувачень, ніяких підозр мені не оголошено".

Він повідомив, що збирається "захищатися, як громадянин без депутатського мандату". "Я доведу свою правоту в юридичній площині. І друге, що я ще зроблю обов’язково - я обов’язково знайду замовників і назву пізніше прізвища", - зазначив він.

Мартиненко запевнив, що готовий давати свідчення "як в Швейцарії, як в Чехії, так і в Україні. Я цього не боюся".

Нардеп також розказав про механізм складання повноважень: "Я пишу заяву до Верховної Ради і завтра реєструю. Після цього регламентний комітет її розглядає, голова Верховної Ради ставить її до порядку денного, вона ставиться на голосування. Я можу прогнозувати, якщо ніхто не буде заважати - я буду над цим працювати - вона повинна бути проголосована в четвер на наступному тижні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-