Порошенко підсумував візит: Завдання виконані на 100%

Порошенко підсумував візит: Завдання виконані на 100%

Укрінформ
Українська делегація на чолі з президентом України Петром Порошенком обговорила з лідерами більше 30 країн ситуацію в Україні та питання щодо продовження санкцій проти Російської Федерації у випадку невиконання нею Мінських домовленостей.

Про це Порошенко заявив за підсумками візиту до Франції та участі у Паризькій кліматичній конференції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Українська делегація завершила свою участь в одному з найбільш репрезентативних форумів, у якому брали участь більше 150 голів держав та урядів. Україна чітко представила свою позицію і скористалася можливістю для доведення її з президентами і прем’єр-міністрами більше 30 країн", - сказав він.

За словами Президента, на полях конференції в Ле Бурже вдалося обмінятися думками, як з традиційними партнерами України, так і з новобраними главами іноземних урядів: "Обговорення стосувалося продовження санкцій проти Російської Федерації у випадку невиконання нею Мінських домовленостей до кінця поточного року".

З традиційними партнерами, зокрема, Дональдом Туском, Жан-Клодом Юнкером, Франсуа Олландом, Ангелою Меркель, Девідом Кемероном та багатьма іншими Петро Порошенко "чітко скоординував спільні дії у частині реалізації Мінських домовленостей". Крім того, Президент обговорив питання діяльності Тристоронньої контактної групи та порядку денного наступної зустрічі міністрів закордонних справ країн-учасниць "Нормандського формату".

Окремо, під час двосторонніх переговорів обговорювалися питання останнього раунду переговорів з питань запровадження всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС. "Вона має відбутися завтра у Брюсселі на міністерському рівні, наразі ми також скоординували позиції для того, щоб виступати з чіткою узгодженою позицію", - сказав Порошенко.

Говорячи про наповнення зустрічей з новими партнерами України, глава держави зауважив, що переговори були цікавими. Особливо він відзначив зустрічі з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та главою австралійського уряду Малкольмом Тернбуллом. "Завдання, які ми ставили перед українською делегацією на візит, виконані на 100%", - підсумував Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-