Інспекцію внутрішніх розслідувань ГПУ передали

Інспекцію внутрішніх розслідувань ГПУ передали "під крило" Сакварелідзе

Укрінформ
Генпрокурор України Віктор Шокін своїм наказом затвердив структуру Генеральної інспекції внутрішніх розслідувань та безпеки, а також план заходів, необхідних для її утворення та функціонування.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«Керівником цього самостійного підрозділу Генпрокуратури України, якому надається особливий статус, призначено Максима Мельніченка, який брав участь у конкурсі з відбору кандидатів на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі» - йдеться у повідомленні.

До призначення Мельніченко обіймав посаду керівника одного з підрозділів, підпорядкованого заступнику Генпрокурора України Давіду Сакварелідзе.

Організацію утворення, нормативного забезпечення діяльності Генеральної інспекції, її кадрового наповнення та контроль за функціонуванням цього новоутвореного підрозділу Генеральним прокурором України покладено на заступника Генерального прокурора України Давіда Сакварелідзе.

«Поряд з іншими обов’язками відтепер він буде опікуватися питаннями внутрішньої безпеки в органах прокуратури, розслідуванням злочинів, вчинених прокурорами та слідчими», - зазначили в ГПУ.

Крім того, до повноважень Генеральної інспекції належатиме нагляд за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності щодо працівників прокуратури, проведення внутрішнього аудиту, забезпечення інформаційної безпеки та зв’язків з громадськістю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-