Відновлення Донбасу піде на користь клімату – Порошенко

Відновлення Донбасу піде на користь клімату – Порошенко

Укрінформ
Україна поставила перед собою ціль - за 15 років не перевищувати 60% викидів парникових газів від рівня 1990 року.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на кліматичній конференції ООН, повідомляє паризький кореспондент Укрінформу.

"Незважаючи на всі труднощі, ми твердо дотримуємося своїх зобов'язань, які взяли на себе у межах Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та Кіотського протоколу. Моя країна постійно робить свій внесок у боротьбу за зниження викидів парникових газів в атмосферу. Україна поставила перед собою мету у 2030 році не перевищувати 60% від рівня викидів парникових газів 1990 року. Ми визначили цей рівень, пам'ятаючи про масштабні завдання, які Україна повинна вирішити, щоб відновити Донбас", - сказав Порошенко.

Так, за його словами, на Донбасі необхідно реконструювати зруйновані промислові підприємства, у тому числі інфраструктуру, залізниці, нафто- і газопроводи, водопостачання, а також об'єкти соціальної сфери. Усе це має призвести до збільшення виробництва металу і неметалевих будматеріалів.

Однак, обіцяє Президент, Україна не буде перевищувати ліміт рівня викидів парникових газів, і навіть більше - після відновлення Донбасу Україна зможе досягти рівня, який є значно нижчим за той, який раніше задекларовано.

Таким чином, Порошенко зауважив, що для цього необхідно забезпечити фінансові ресурси для реконструкції Донбасу. Їх можна розглядати як інвестиції у боротьбу зі зміною клімату, оскільки новий український Донбас має бути зосереджений на енергоефективності.

"Тим не менше, щоб бути в змозі досягти масштабної мети, ми повинні врегулювати конфлікт на Донбасі - мирним шляхом і в суворій відповідності з Мінськими угодами. Тут ми покладаємося на наших партнерів. Ми також покладаємося на трансатлантичну солідарність", - резюмував глава держави. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-