Президент: Донбасу загрожує екологічна катастрофа

Президент: Донбасу загрожує екологічна катастрофа

Укрінформ
Одним із наслідків гібридної війни на Донбасі є ризик екологічної катастрофи у регіоні.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час свого виступу на 21-й Конференції Сторін Рамкової Конвенції ООН про зміну клімату, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Моя країна стала об'єктом гібридної війни, яка викликає гібридні наслідки. Ці наслідки можуть бути менш видимими, але вони все ж завдають шкоди. Одним із таких наслідків є ризик екологічної катастрофи на сході України", - сказав він.

Так, за словами Порошенка, підтримувані Росією терористи затопили на Донбасі низку шахт, а це спричинило отруєння питної води, грунту, флори і фауни. Донбас наразі став лише базою для російських терористів, у результаті цього атмосфера там сильно забруднена - як боєприпасами, які постійно вибухають, так і витоками з хімічних підприємств.

"Я вірю, що питання захисту навколишнього середовища в обставинах цього конфлікту не повинно більше залишатися без адекватної реакції з боку міжнародної спільноти. Ця проблема серед інших буде центром уваги заходів, які проводяться системою ООН, а також екологічною програмою ООН", - резюмував Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-