Справа Кернеса: за 2 тижні суд знову заслухає потерпілого

Справа Кернеса: за 2 тижні суд знову заслухає потерпілого

Укрінформ
Наступне засідання Київського райсуду Полтави у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців, які обвинувачуються у побитті й незаконному затриманні двох учасників харківського Євромайдану, відбудеться 14 грудня.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"На наступному слуханні продовжиться допит потерпілого Сергія Ряполова, який сьогодні, на 13-му засіданні суду, давав свідчення", - зазначили у суді.

Ряполов показав, що у готелі "Національ" його і затриманого разом з ним євромайданівця Олександра Кутяніна побили охоронці Кернеса. Більше того, Кернес сам проводив допит і теж ударив Ряполова кулаком у ніс, так що пішла кров, пригрозивши, що якщо хоч одна крапля крові впаде на підлогу, його винесуть вперед ногами. Обом веліли написати заяву про намір скоїти хуліганство.

Водночас Кернес заявив про тиск, який нібито чинить на нього радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Як тільки Геращенко став радником Авакова, моя справа різко стартувала. Без нього тут не обійшлося. Думаю, він ініціатор тиску на мене. А про ті удари, про які говорив потерпілий, я нічого не знаю. Напевно, вони йому наснилися ", - пояснив Кернес.

Сторона звинувачення просила суд проводити по два засідання на тиждень, аби не затягувати слухання, а сторона захисту заявила, що слухання проходять у потрібному темпі.

Як повідомляв раніше Укрінформ, Кернесу та його охоронцям загрожує до 15 років позбавлення волі. Кернес не визнає провини та заявляє про фальсифікацію справи. Провину не визнають і його охоронці - Віталій Блинник і Євген Смицький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-