Україна і НАТО обговорять невиконання Росією мінських домовленостей

Україна і НАТО обговорять невиконання Росією мінських домовленостей

Ексклюзив
Укрінформ
Україна і НАТО обговорять поглиблення партнерства та ескалацію ситуації на Донбасі в умовах агресії Росії.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі розповів виконувач обов’язків глави Місії України при НАТО Єгор Божок напередодні засідання Комісії Україна-НАТО.

«У середу, 2 листопада, відбудеться засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ. Українську сторону представлятиме глава МЗС Павло Клімкін. До порядку денного зустрічі включено два питання. Йтиметься про погіршення безпекової ситуації на сході України у контексті подальшої ескалації спровокованої Росією кризи, відсутність результатів у мінському процесі через невиконання російською стороною і сепаратистами, яких вона підтримує, зобов’язань за мінськими угодами», - сказав дипломат.

Другий блок питань, за словами в.о. глави України при НАТО, стосуватиметься результатів співробітництва між Україною і НАТО з імплементацій рішень Уельського саміту Альянсу, який відбувся у вересні 2014 року.

«Ми обговоримо виконання планів на середньострокову перспективу, у тому числі у контексті проведення у липні 2016 року саміту НАТО у Варшаві. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін має обговорити питання проведення у рамках цього саміту засідання Комісії Україна-НАТО на найвищому рівні, а також наше бачення змістовного наповнення і практичних результатів зустрічі високого рівня», - розповів Божок.

Дипломат наголосив, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і всі без виключення союзники підтримують позицію, що засідання 2 грудня на рівні глав МЗС підтвердить рішучу підтримку Альянсу України.

«Нинішні намагання Росії представити нібито виконання мінських домовленостей зі свого боку та недотримання їх Україною, не мають результату для Москви. У НАТО чітко розуміють реальну ситуацію і вважають за необхідне продовжити активну і публічну демонстрацію своєї рішучої позиції на підтримку України у боротьбі з агресією, яку розв’язав наш найбільший східний сусід», - наголосив Божок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-