Вибори в Маріуполі і Красноармійську пройшли спокійно – КВУ

Вибори в Маріуполі і Красноармійську пройшли спокійно – КВУ

Укрінформ
Місцеві вибори в містах Маріуполі і Красноармійську Донецької області 29 листопада пройшли спокійно, у поліцію надійшло 72 звернення про порушення.

Про це розповів виконавчий директор Донецької обласної організації «Комітет виборців України» Сергій Ткаченко на прес-конференції в Маріуполі, повідомили в прес-службі організації.

«Донецьке КВУ та ОПОРА вважають, що вибори в Маріуполі і Красноармійську пройшли спокійно. Зараз ділянки вже закрилися. Станом на 20:00 у Красноармійську в поліцію надійшло 5 звернень про порушення виборчого законодавства, а в Маріуполі – 67 звернень», - розповів він.

За словами керівника виборчих проектів Громадянської мережі ОПОРА Ольги Айвазовської, впродовж дня голосування громадські спостерігачі зафіксували у Маріуполі 20 інцидентів, а у Красноармійську - два.

«Спостерігачі Донецької обласної організації «Комітет виборців України» та Громадянської мережі ОПОРА зафіксували 20 інцидентів в Маріуполі. Серед них: чотири випадки контрольних листів у скриньках без печатки; по два випадки порушення таємниці голосування; фотографування бюлетенів; спроби виносу бюлетенів (одна спроба завершилася успішно); два випадки знищення бюлетенів; два випадки незаконної агітації; по одному випадку знеструмлення ділянки; внесення змін у список виборців; втручання у роботу комісії і три випадки перешкоджання спостереженню», - констатувала Айвазовська.

Також спостерігачі в Маріуполі зафіксували ситуації, які безпосередньо не є порушеннями, але фактично балансують "на межі": поквартирний обхід і заклик йти на вибори, підвезення виборців, а також перебування представників екзит-полу в приміщенні для голосування. Прямої агітації під час цих дій не зафіксовано, тому це не є порушенням безпосередньо.

Крім того, громадські спостерігачі ДОО КВУ та ОПОРА зафіксували два інциденти в Красноармійську: фотографування бюлетеня та внесення змін до списку виборців, зазначили в КВУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-