Порошенко вшанував пам’ять жертв на місці теракту у Парижі

Порошенко вшанував пам’ять жертв на місці теракту у Парижі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вшанував пам’ять жертв серії кривавих терактів у Парижі, що сталися 13 листопада і забрали життя 130 осіб.

Український лідер поклав квіти навпроти центрального входу до театру «Батаклан», повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Ми солідарні з французьким народом, який постраждав від жахливих терористичних атак. Ми пліч-о-пліч з французами та усім світом у боротьбі проти терору», – заявив Петро Порошенко.

За його словами, він був вражений тим, як французи після жахливих подій на стадіоні співали «Марсельєзу» (гімн Франції). Президент також зазначив місцевим журналістам, що багато українців у ніч з 13 на 14 листопада прийшли до Посольства Франції в Києві і висловили свою солідарність із французами.

Петро Порошенко також підкреслив, що Україна також є об’єктом тероризму, агресії та анексії Криму з боку Росії. «Ми розуміємо, що означає тероризм. Ми можемо виграти у боротьбі з ним тільки разом, об’єднаними, не боятися, бо це була атака на французькі європейські цінності. Ми вистоїмо, поки ми разом», – зауважив він.

Варто зазначити, що офіційну церемонію було перенесено на вечір у зв’язку  із заворушеннями між поліцією та радикальними активістами, що протестували проти проведення у Парижі кліматичної конференції. Поліція арештувала близько 100 осіб і після того, як ситуація стабілізувалася надала дозвіл на проведення заходу за участю президента України Петра Порошенка.

Як повідомляло агентство, саме у стінах «Батаклану» від рук групи терористів загинула найбільша кількість людей, що стали жертвами терактів. За офіційними даними, внаслідок терактів у концертній залі загинуло 89 осіб, у т.ч. багато іноземців.  Загалом же внаслідок терактів загинуло 130 осіб, більше 350 було поранено. Жертвами атак, крім французів, стали громадяни 14 іноземних країн.

Популярне видання Libеration назвало усіх людей, що загинули від рук терористів 13 листопада «поколінням Батаклан». Під цією назвою газета об'єднала генерацію молодих прогресивних городян, які щовечора наводнюють тераси гучних паризьких кафе, ресторанів, клубів, театрів або концертних зал. Усі вони до терактів толерантно співіснували у кварталі галерей та ательє, китайського фаст-фуду, пакистанських барів та індійських ресторанчиків, арабських кафе та кошерних магазинів і синагог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-