Порошенко покладе квіти біля паризького «Батаклану» попри небезпеку

Порошенко покладе квіти біля паризького «Батаклану» попри небезпеку

Укрінформ
Префектура Парижа заборонила всі офіційні церемонії вшанування пам’яті жертв терактів на площі Республіки та біля театру «Батаклан» через між поліцією та радикальними активістами.

Останні виступали проти проведення міжнародної кліматичної конференції в Ле Бурже.

У результаті церемонію за участю Президента України Петра Порошенка, який прибув з дводенним робочим візитом до Парижа, також перенесли. Вона відбудеться о 21.00 за Києвом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Врешті представники української делегації переконали французьку поліцію, і Порошенко покладе квіти біля "Батаклану".

За словами префекта поліції Парижа Мішеля Кадо, правоохоронці арештували у неділю близько 100 противників Паризької кліматичної конференції. «Це невеликі екстремістські групи, які напали на поліцію зі скляними пляшками, камінням та фаєрами», - сказав він, додавши, що поліція вимушена була застосувати сльозогінний газ та шумові гранати.

Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко одразу після прибуття до Парижа планував вшанувати пам’ять жертв серії кривавих терактів, що сталися 13 листопада і забрали життя 130 осіб. Зокрема, очікувалося, що український лідер покладе квіти навпроти центрального входу до театру «Батаклан», де загинула найбільша кількість людей, які стали жертвами терактів. За офіційними даними, внаслідок терактів у концертній залі загинуло 89 осіб, у т.ч. багато іноземців.  Загалом же внаслідок терактів загинуло 130 осіб, більше 350 було поранено. Жертвами атак, крім французів, стали громадяни 14 іноземних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-