ОПОРА не помітила грубих порушень в Маріуполі та Красноармійську

ОПОРА не помітила грубих порушень в Маріуполі та Красноармійську

Укрінформ
З 12 до 16 години 29 листопада в Маріуполі та Красноармійську не зафіксовано випадків фотографування виборчих бюлетенів, спроб видачі виборчих бюлетенів без пред'явлення паспорта чи незаконного вкидання виборчих бюлетенів.

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

"З 12 до 16 години 29 листопада в Маріуполі та Красноармійську не зафіксовано випадків фотографування виборчих бюлетенів, спроб видачі виборчих бюлетенів без пред’явлення паспорта чи незаконного вкидання виборчих бюлетенів. Натомість на 1% дільниць Маріуполя здійснювалися спроби порушення таємниці голосування (насамперед, голосування поза кабінкою)", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, незначні процедурні порушення виявлені спостерігачами на 12,8% виборчих дільниць Маріуполя та 5,6% - Красноармійська. Кількість відповідних порушень у Маріуполі в цей період була дещо вищою, ніж показник у межах країни під час голосування 25 жовтня (11% дільниць України). 

Згідно з даними ОПОРИ, явка виборців у Маріуполі (29,24%) та Красноармійську (30,23%) станом на 16:00 є нижчою за всеукраїнську під час першого туру голосування 25 жовтня (36,2%), однак вищою за показник повторного голосування 15 листопада (26,28%).

Спостерігачі ОПОРИ та Донецької обласної організації «Комітет виборців України», які реалізують спільну кампанію спостереження, присутні на 100% виборчих дільниць Красноармійська та 50% дільниць Маріуполя, що охоплені репрезентативним якісним спостереженням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-