МЗС Канади зробив заяву щодо Донбасу, Росії та Мінських угод

МЗС Канади зробив заяву щодо Донбасу, Росії та Мінських угод

Укрінформ
Канада підтримує вжиті Україною заходи щодо впровадження Мінських домовленостей і закликає інші сторони вчинити так само.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку заяву поширив сьогодні МЗС Канади.

«Канада схвалює зроблені Україною кроки у напрямку реалізації політичної частини Мінських угод та з нетерпінням очікує на продовження інклюзивного конституційного процесу», - йдеться у заяві.

При цьому МЗС закликає усі сторони не зупинятися на досягнутому та продовжувати впровадження Мінських домовленостей. «Канада закликає усіх учасників до подальшого прогресу у впровадженні Мінських домовленостей, основою якого мають стати вжитті протягом останніх двох місяців кроки, включно із відведенням зброї від лінії зіткнення», - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

У заяві наголошується, що Канада підтримує український народ та очікує від Росії повноцінного залучення до мінського процесу. «Це передбачає припинення постачання та підтримки бойовиків у східній Україні та повну повагу до суверенітету та територіальної цілісності України», - пояснили у МЗС.

Водночас, у Оттаві підкреслили, що звіти про порушення режиму припинення вогню протягом останніх двох тижнів «викликають занепокоєння». «Канада продовжуватиме уважно моніторити ситуацію та відповідно реагувати у координації із партнерами та союзниками», - наголошується у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-