Конгрес українців Канади: уроки Голодомору допомагають протистояти Путіну

Конгрес українців Канади: уроки Голодомору допомагають протистояти Путіну

Укрінформ
Голодомор багато навчив українців, тож намагання Путіна знищити українську націю, як цього прагнув Сталін, приречені на поразку.

Про це йдеться у зверненні президента Конгресу українців Канади Павла Грода, передає кореспондент Укрінформу.

«Українці винесли урок із Голодомору та не дозволять Путіну викорінити українську націю. По всьому світу українські громади працюють над тим, аби отримати підтримку прагненню громадян України жити у вільній від іноземної агресії країні, що поважає людську гідність», - сказав Грод.

На його переконання, вивчення теми Голодомору підвищить здатність людей протистояти тиранам. «Вивчення уроків з прав людини, винесеним із Голодомору, допоможе забезпечити нашу пильність та бажання протистояти сучасним тиранам, на кшталт Путіна, який розпочав війну на знищення українців», - зазначив президент Конгресу українців Канади.

Він додав, що нинішній російський режим чинить той само багатосторонній тиск на Україну, як свого часу радянський. «Сучасна Україні підпадає під військові, економічні та політичні напади Росії, дуже подібно до подій часу Сталіна 80 років назад. В Україні немає громадянської війни, як і ніколи не було сепаратистських рухів на сході. Цей конфлікт суцільно організований та провадиться путінським режимом та роздмухується ворожою пропагандистською війною», - наголосив Грод.

За його словами, миролюбні та вільні люди з усього світу «мають активно протистояти цій величезній загрозі глобальному миру та безпеці».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-