Комісія з відбору до антикорупційного Нацагентства оголосила безстрокову перерву

Комісія з відбору до антикорупційного Нацагентства оголосила безстрокову перерву

Укрінформ
Конкурсна комісія з відбору до Національного агентства з питань запобігання корупції обрала лише двох з п'яти його членів, і залишивши протокол засідання відкритим, зробила перерву на невизначений час.

Прізвища переможців оголосила голова комісії з відбору кандидатів, перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова. За Віктора Чумака проголосували усі 8 членів комісії, за Олексндра Скопича - 6, повідомляє кореспондент Укрінформ.

Водночас Інші претенденти: Наталя Корчак, Вадим Чижиковський, Федір Веніславський, Олександр Серьогін, Роман Маселко, - не набрали необхідної кількості голосів.

Для створення і початку роботи НАЗК, згідно закону, має бути обрано мінімум троє з 5 членів.

Головуюча - перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова - заявила, що засідання переноситься з причини того, що один з членів комісії їде у відрядження.

Нагадаємо, на попередньому етапі до фіналу конкурсу на посади п'ятьох членів Нацагенства з питаннь запобігання корупції пройшли дев'ять кандидатів з 20-ти, а до цього - з 53-х. 22 листопада конкурсна комісія відбору на посади членів антикорупційного Нацагентства ознайомилася з результатами спецперевірки кандидатів.

Додамо, що Національне агентство з питань протидії корупції створено згідно з антикорупційним законом, який був ухвалений ще у жовтні 2014 року. Його заданнями є формування єдиної державної антикорупційної політики, моніторинг виконання державними органами антикорупційної політики, контроль етичної поведінки держслужбовців та контроль за майновими декларація держслужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-