У Берліні вшанували пам'ять жертв Голодомору

У Берліні вшанували пам'ять жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
У Берліні, на Паризькій площі перед Бранденбургськими воротами в суботу ввечері вшанували пам'ять загиблих у часи Голодомору, на Майдані та в АТО.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

“В Україні відбулися масові вбивства, вбивства голодом і страхом. Ми сьогодні згадуємо про них. І згадуючи, усвідомлюємо відповідальність перед ними та нашим майбутнім. Ми згадуємо з гідністю, з вірою в перемогу Любові, Добра й Мудрості”, - звернулася до кількох десятків українців, німців і представників інших національностей, які були присутні, Наталка Проскура.

Вона підкреслила, що українці світу несуть не меншу відповідальність перед Батьківщиною за кордоном, аніж брати та сестри, сини та дочки вдома.

“Ми мобілізовані тут, як волонтери, навіть як просвітителі, адже ми несемо в світі свою мову, свої релігії, свої традиції”, - сказала українка, математик, яка працює в Берліні. Їй здається “надзвичайно важливим завданням нашого руху не лише видима допомога Україні, а й просвітницька робота в країнах перебування”.

Проскура виступила з ініціативою створення просвітницької програми щодо історії України, зокрема Майдану, для вчителів історії німецьких навчальних закладів, виправити помилки в картині історії України, “писаної для світу нашим сусідом”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-