Як Порошенки запалили свічку на меморіалі жертв Голодоморів

Як Порошенки запалили свічку на меморіалі жертв Голодоморів

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною Порошенко після хвилини мовчання встановили на меморіалі жертв Голодоморів свічку вічної пам'яті.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, разом із президентським подружжям участь у цій церемонії взяв очевидець Голодомору 1932-1933 рр. Микола Онищенко.

"Запорукою нашої перемоги може бути лише непохитна єдність українського народу... Ці слова - не книжний пафос, а об’єктивна потреба; імператив, без якого не вижити. Відродження України вже почалося, і це - нестримний процес животворення, очищення нашого життя, будівництва оновленої країни, виходу на авансцену нових людей – патріотів України, героїв, які подвигами своїми зупинили наступ імперії", - наголосив у промові Порошенко.

Президент з дружиною пройшли на чолі колони скорботної ходи до скульптури "Гірка пам’ять дитинства", де встановили композиції з колосків та вшанували пам'ять загиблих біля меморіального знаку "Свіча пам’яті".

 У парк біля Меморіалу прийшло багато людей. Присутні тримали а руках державні прапори, свічки з траурними стрічками.  Предстоятелі українських церков справили чин панахиди за померлими від голоду 1932-1933 років, по закінченню якої виступив очевидець Голодомору-геноциду 1932-1933 років в Україні Микола Онищенко.

"Люди, це все було, я все це бачив… Я чув крики дітей. Це було страшно. У людей відбирали хліб. А хліб - це було життя. Віднімали хліб. Люди вмирали. Їх вбивав радянський режим. Ми маємо пам’ятати горе нашого народу. Вічна пам’ять загиблим. Вони нас єднають. Ми вас будемо пам’ятати і будемо берегти Україну", - цитує Онищенка прес-служба Порошенка.

У церемонії біля Меморіалу пам’яті жертв голодоморів в Україні також взяли участь глава Уряду Арсеній Яценюк, урядовці, Президент України 1991-94 Леонід Кравчук, Президент України 1994-2005 Леонід Кучма, Президент України 2005-2010 Віктор Ющенко, представники дипломатичного корпусу, глави релігійних організацій, офіційні особи, представники громадськості, свідки Голодомору-геноциду 1932-33 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-