Порошенко: Голодомор - прояв багатовікової гібридної війни Росії проти України

Порошенко: Голодомор - прояв багатовікової гібридної війни Росії проти України

Укрінформ
Голодомор-геноцид 1932-1933 років в Україні є проявом багатовікової гібридної війни Російської імперії проти українського народу.

Про це заявив у суботу у Києві у Національному музеї "Меморіал жертв Голодомору" Президент України Петро Порошенко під час жалобного заходу у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів, передає кореспондент Укрінформу.

"Багато країн та низка міжнародних організацій офіційно визнали Голодомор геноцидом. МЗС, уряд і я, як Президент, будемо продовжувати роботу щодо розширення географії визнання. Росія не лише не визнала, а чинила і досі чинить тиск на іноземні держави. Дехто з нас довго не міг втямити, чому сучасна Росія з таким завзяттям захищає давні злочини Кремля, нібито ж, скоєні іншим режимом? Для чого беруть на душу інший, чужий гріх? І зараз відповідь стала абсолютно очевидною, коли Україна вже 21 місяць відбиває російську агресію", - заявив Президент.

Глава держави вказав на те, що підданих Російської імперії (у подальшому - Росії) об'єднувало єдине - ненависть до України. "Лише за останні 100 з лишнім років Російська імперія двічі розпадалася, або зменшувалася у кордонах. Вона існувала під 5 назвами, і над нею майоріли, як мінімум, 7 різних прапорів. Її піддані співають вже сьомий гімн. Чотири різні політичні режими правили нею з двої столиць, одну з яких встигли тричі перейменувати. Але незмінними залишалися ненависть до України і нестримне бажання знищити нас, українців, як окремий народ. Саме в цьому і білі, і червоні, і навіть червоно-коричневі, завжди демонстрували і демонструють вражаючу єдність", - наголосив Порошенко.

Він вказав, що саме через таку історичну закономірність слід розглядати Голодомор в Україні: "І в такій історичній закономірності Голодомор - це ніщо інше, як прояв багатовікової гібридної війни, яку Росія веде проти України: чи то забирають хліб з нашої землі, чи то ту ж землю поливають "Градами", - мета одна і зрозуміла".

"І однаково боляче від того, що у 1933 році у Старобільську на Луганщині вимер від голоду весь дитячий будинок, і від того, як минулої зими загинули діти від обстрілу Маріуполя російськими бойовиками", - додав Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-