Фірташ припас у Лондоні будинок за £60 мільйонів і станцію метро  - ЗМІ

Фірташ припас у Лондоні будинок за £60 мільйонів і станцію метро - ЗМІ

Укрінформ
Український олігарх Дмитро Фірташ ще до його затримання в Австрії придбав у Лондоні стару станцію метро Brompton Road за 53 мільйони фунтів стерлінгів, а ще раніше – будинок неподалік за 60 мільйонів фунтів стерлінгів.

Про це йдеться у програмі "Схеми".

У відеосюжеті йдеться, що Фірташ має нерухомість у Лондоні, яку він придбав, у тому числі, після Євромайдану в Україні. Журналісти виявили частину власності Фірташа у лондонському Brompton Square, 12-а. По суті, це підвальне приміщення – журналіст припускає, що воно може коштувати 1,5 мільйони фунтів.

Як повідомляється, Фірташ придбав у листопаді 2012 року ще й новобудову на Cottage Place, 8, – за 60 мільйонів фунтів стерлінгів. Це будівля у 5 поверхів, 2 з яких – під землею.

"У тому ж сквері Фірташ викупив іще один об’єкт – колишню станцію лондонського метро Brompton Road. Ця історична будівля коштувала українському газовому магнату 53 мільйони фунтів стерлінгів. Це два річних бюджети міста Ужгород. Ця купівля відбулася одразу після розстрілів на Майдані (у Києві) та втечі Януковича з України в Росію - 27 лютого 2014 року", - стверджують журналісти.

"Схеми" зазначають, що українські олігархи купують нерухомість у Лондоні для відмивання брудних грошей – здебільшого вони там не живуть, для них це "інвестиції".

Як відомо, найбагатший бізнесмен України Рінат Ахметов володіє найдорожчими апартаментами в Лондоні – він є власником пентхаусу у комплексі One Hyde Park, який придбав за 136 мільйонів фунтів стерлінгів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-