Клімкін сказав, як референдум у Нідерландах вплине на вільну торгівлю

Клімкін сказав, як референдум у Нідерландах вплине на вільну торгівлю

Укрінформ
Функціонування Зони вільної торгівлі з Європейським Союзом ніяк не пов'язане з результатами референдуму в Нідерландах.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на брифінгу під час візиту у Нідерланди, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зона вільної торгівлі не має ніякого відношення до жодних результатів референдуму. ЗВТ - це компетенція Європейського Союзу як такого", - сказав Клімкін.

Він додав, що існує три види компетенцій - компетенція ЄС, змішана компетенція та національна компетенція.

"ЗВТ працюватиме з 1 січня. Вона буде працювати у форматі весь ЄС і Україна. Ніякі результати і ніякі політичні зміни не вплинуть на її функціонування", - наголосив міністр.

Нагадаємо, 6 квітня у Нідерландах пройде консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Щоб він відбувся, явка виборців має бути не меншою 30%. Результати референдуму мають консультативний характер і не є обов'язковими для виконання урядом країни.

Угоду про Асоціацію вже ратифікували обидві палати парламенту Нідерландів. Однак, згідно з законом, що набув чинності у країні 1 липня, практично будь-який проголосований парламентаріями документ може бути винесений на референдум, якщо буде зібрано 300 тис. підписів.

Тим часом Угоду про Асоціацію з Україною ратифікували всі держави ЄС - останньою це зробила Бельгія у п'ятницю, 20 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-