Порошенко розповів голландцям, як повертатиме Крим

Порошенко розповів голландцям, як повертатиме Крим

Укрінформ
Для визволення окупованого Росією Криму Україна не використовуватиме військову силу - вона стане успішною державою.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час свого виступу у Лейденському університеті, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми не будемо використовувати військову силу, аби звільнити Крим від анексії. Єдиний шлях, як ми можемо це зробити, - це успіх України. Україна має стати успішною країною. Кримчани повинні побачити, що це вільна країна з великими можливостями для розвитку особистості", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що Мінські угоди також є інструментом, який здатен повернути Донбас і Крим.

Президент розповів, яким є окупований Крим сьогодні: "Це кілька сотень тисяч кримських татар, які знаходяться під дуже жорстким тиском, майже геноцидом, з боку російського керівництва. Вони заарештовують кримських татар просто за те, що вони кримські татари, вони відбирають їхню власність. Чи можемо ми зрадити цих людей? Ні".

Водночас Глава держави зробив припущення щодо перспективи окупованого Криму, навівши за приклад Придністров'я та Абхазію, де панує повна розруха.

"Я ненавиджу саму ідею трансформації Криму і частини Донбасу в таку ж територію. Це мільйон українців, які зараз в окупації, які живуть у жахливих гуманітарних умовах", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-