Тарута розповів, чому «захлинувся» російський штурм Маріуполя

Тарута розповів, чому «захлинувся» російський штурм Маріуполя

Укрінформ
На Маріуполь восени 2014 року нападали 2 тисячі російських військових із спецпідрозділів і 100 російських танків.

Про це в інтерв'ю «Українській правді» розповів колишній донецький губернатор, народний депутат Сергій Тарута.

«Там стояли батареї, як по ниточці. У нюансах було видно, що це вже не найманці, які прийшли і до кінця не розуміють, як воювати ефективно, - це були регулярні серйозні спецпідрозділи», - стверджує Тарута.

Прямий удар, зазначив донецький екс-губернатор, був дуже сильний. Спочатку знесли всі підрозділи наших прикордонників. Розпочали масований вогонь з російської сторони на наш прикордонний пункт, перехід Новоазовськ.

«Там було десь 350 наших військових... Знесли вогнем цей пункт. Справа, біля моря, теж були наші бліндажі. Вони знищили бліндажі», - розповів він.

Потім, за його словами, зайшла велика кількість військових - на Маріуполь нападали 100 танків і 2 тисячі російських військових із спецпідрозділів. «Батальйон «Азов» відіграв велику роль, оскільки вже військові коливалися. Танки були буквально за три кілометри від Маріуполя», - додав Тарута.

Як він наголосив, російські війська не наважилися увійти у місто, оскільки їм не вдалося залякати українських військових.

«Хлопці не втекли. Вони (військові РФ – ред.) сподівалися, що масований тиск і близький підхід деморалізує наших хлопців, і вони зможуть в'їхати без опору. Насправді, частина дійсно злякалася - керівництво армії в Бердянськ збиралося. Але основні наші сили не здригнулися», - сказав Тарута.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-