Ісламознавці: спроби звинуватити Україну у зв'язках з ІДІЛ - абсурдні

Ісламознавці: спроби звинуватити Україну у зв'язках з ІДІЛ - абсурдні

Укрінформ
Будь-які спроби звинувачення України у зв'язках з терорганізацією "Ісламська держава" є абсурдними.

Експертам і політикам, особливо зарубіжним, треба ретельно аналізувати будь-яку спекулятивну інформацію з цього приводу.

Про це заявив на прес-конференції в Укрінформі президент Всеукраїнської громадської організації "Український центр ісламознавства" Олександр Аулін.

"Існують певні, досить впливові сили, що використовують "ІД" як жупел для демонізації своїх політичних противників, у тому числі для дискредитації України. Тому, від імені нашого центру я звертаюся до наших зарубіжних колег-експертів, представників громадськості і політичних кіл із закликом ретельніше підходити до аналізу інформації про ситуацію в Україні, і тим більше, не асоціювати Україну і "ІД", - заявив він.

Водночас, експерт вказав на той факт, що у терористів з ІДІЛ, "на жаль, вже існує аналог на сході України". "Ісламську державу" треба асоціювати не з Україною, а зі створеною на її території квазідержавою "ДНР/ЛНР".

Аулін вказав на ряд "фейків" за типом того, що "в одеський порт надходить невідомим чином іділовська нафта" або "представники правих сил України вже давно побраталися з іділовцями і допомагають один одному боротися проти спільного ворога - Росії". Також тиражується неправдива інформація про те, що в Україні "щосили безчинствують вербувальники ІДІЛ" або ж "Україна поставляє китайські ПЗРК терористам з ІДІЛ".

За словами президента "Українського центру ісламознавства", інформаційний сплеск щодо цього особливо відзначався в жовтні. "На думку низки експертів, викликаний тим, що Кремль переключився з "ДНР/ЛНР" на важливіший для інтересів Газпрому - "сирійський проект", з усіма випливаючими наслідками. Але в цьому випадку об'єднання України з ІДІЛ у єдину ментальну конструкцію може створюватися для майбутніх атак проти "ІД" і її союзників", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-