Рада визначила правила для бюджетів об'єднаних громад

Рада визначила правила для бюджетів об'єднаних громад

Укрінформ
Народні депутати ухвалили Закон про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо особливостей формування та виконання бюджетів об'єднаних територіальних громад.

За відповідне рішення проголосували 242 народних обранця, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначається у пояснювальній записці до Закону, метою ухвалених змін є забезпечення належного формування та виконання бюджетів об’єднаних територіальних громад, а також недопущення зниження якості бюджетного забезпечення в тих територіальних громадах, що не об’єднались.

Закон передбачає внесення змін до Бюджетного кодексу щодо врегулювання процедури складання проектів бюджетів об’єднаних територіальних громад та визначення механізмів контролю за дотриманням бюджетного законодавства в частині міжбюджетних відносин в органах місцевого самоврядування новоутворених громад.

Також документ встановлює особливості формування надходжень та здійснення витрат бюджетів об’єднаних територіальних громад в разі несвоєчасного набрання чинності законом про Державний бюджет України, а також у разі несвоєчасного прийняття рішення про відповідний місцевий бюджет.

Крім того, Законом унормовуються питання фінансового забезпечення тих територіальних громад, що не об’єдналися, але знаходяться на території району, де частина територіальних громад об’єдналась.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-