Референдум у Нідерландах не зупиняє асоціацію - Порошенко

Референдум у Нідерландах не зупиняє асоціацію - Порошенко

Укрінформ
Референдум щодо Угоди про асоціацію України з ЄС, який пройде у Нідерландах наступного року, не зупиняє асоціацію.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей референдум не зупиняє асоціацію. Ви маєте це розуміти", - сказав він.

Так, Порошенко пояснив, що невід'ємною частиною Угоди про асоціацію України з ЄС є глибока і всеохоплююча зона вільної торгівлі, а вона є вигідною як для українського, так і голландського бізнесу.

"Україна, Молдова і Грузія - три країни, які підписали Угоду про асоціацію рік тому. Ця Угода про реформи, захист прав людини, захист демократії. І в мене є питання, хто може бути проти демократії? Хто може бути проти свободи? Хто може бути проти реформ? Хто може бути проти боротьби з корупцією і сприятливого інвестиційного клімату?" - наголосив Президент.

Він також підкреслив, що асоціація з ЄС означає для України прощання з Радянським Союзом, "це рубікон, який ми маємо перейти".

При цьому, глава держави запевнив, що українська влада робить безліч кроків для того, аби країни ЄС підтримали Україну. Саме тому він кілька днів тому мав візит до Риму, а наступного тижня матиме важливі зустрічі у Парижі.

"Аби продемонструвати, що ми разом, що ми об'єднані і маємо абсолютну підтримку Євросоюзу", - резюмував Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-